Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Myndigheter

Vi eftersträvar ett gott samarbete med alla myndigheter som har en roll i våra huvudmäns liv. Vi har därför samlat viss information som vi tror att ni kan ha nytta av och som det ska vara lätt att hitta.

Foto: Mostphotos

När en person behöver hjälp av en god man eller förvaltare kan du anmäla behovet till oss.

Information om vad som gäller, alternativ till godmanskap, skillnaden mellan god man och förvaltare och mycket mer hittar du under: Anmälan om behov.

Ibland kan det finnas olika uppfattningar om vem som ska göra vad för huvudmannen. Du hittar information om vad som är ställföreträdarens roll under: Vad har god man och förvaltare för uppgifter?

Har du som myndighetsperson synpunkter på hur en god man eller förvaltare utför sitt uppdrag vill vi att du kontaktar oss. Läs mer om hur du kan kontakta oss och hur klagomålsprocessen går till under: Klagomål på ställföreträdare.

Vi kommer gärna och informerar om vår verksamhet, om vilka som kan få hjälp och om vad som gäller. Vi informerar både er som tjänstemän och grupper av anhöriga eller andra som ni bjuder in för information. Läs mer om hur du bokar in oss under: Bokning av informationsbesök.

Du kan läsa mer om vad som händer om en god man eller förvaltare avlider innan han eller hon har bytts ut under: Ställföreträdaren avlider - vad händer då?

 

Om sekretess

För socialnämnder och andra myndigheter föreligger ingen sekretess mot nämnden i ärenden som vi handlägger.

16 kap. 10 § föräldrabalken

Hitta direkt

Senast uppdaterad: 16 september 2022