Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Du som behöver hjälp

Vi vänder oss här till dig som redan har en god man eller förvaltare eller behöver få hjälp av en god man eller förvaltare.

Vi vill ge dig så mycket information som möjligt om vad som gäller när du har god man eller förvaltare och hur du kan få hjälp om du inte redan har en.

Vi har delat upp informationen i två delar. Du som har en god man eller förvaltare hittar lätt den information som kan vara intressant för dig. Du som behöver hjälp kan lätt hitta den information som du kan behöva.

Den som får hjälp av en god man eller förvaltare kallas huvudman.

Information till dig som har ett hjälpbehov

Information till dig som har god man eller förvaltare - svar på frågor

Om du inte hittar svar på dina frågor så får du gärna ringa eller mejla oss.

Nämndens tillsynsarbete

Som en del av överförmyndarnämndens tillsyn över gode män och förvaltare kan nämnden ringa till exempelvis en huvudman, anhörig eller personal i boende för att få uppgifter om huvudmannens ekonomi och annat. Överförmyndarnämnden frågar aldrig efter koder eller kontonummer och ber dig aldrig att per telefon logga in på någon sida med e-legitimation.

Senast uppdaterad: 16 september 2022