Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Godmansförening och RFS

Foto: Mostphotos

Godmansföreningar

I Sverige finns ett flertal föreningar där du som är god man eller förvaltare kan bli medlem. Föreningarna kan erbjuda stöd och kunskapsutveckling genom exempelvis anordnande av föredrag, informations- och diskussionsträffar. I Stockholmsområdet finns det två godmans- och förvaltarföreningar, Södertörn och Stockholm.

Godmansföreningen Södertörn och Södertälje arrangerar utbildningar med jämna mellanrum. Läs mer på deras hemsida under kurser och träffar. 

Observera att föreningarna är fristående och att de inte har någon koppling till kommunen eller till överförmyndarnämndens tillsynsverksamhet.

Godmansföreningen Södertörn och Södertälje

RFS Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare

På RFSs webbplats finns ett forum som är öppet för alla personer som har lagreglerade frivilliguppdrag. Det heter "Forum för frivilliga samhällsarbetare".

Du kan läsa och diskutera frågor som rör ditt uppdrag som god man, förvaltare, god man för ensamkommande barn och särskilt förordnad vårdnadshavare i RFS forum.

RFS hemsida

Senast uppdaterad: 17 april 2024