Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Bli god man eller förvaltare

"Ingen kan göra allt, men alla kan göra något".

Vi människor mår bra när vi kan hjälpa någon annan. Det kan räcka med att bara vara snäll mot en medmänniska. Men ibland behöver vi visa mod och fatta svåra beslut. Det kan kännas hopplöst och som att det vi gör inte är tillräckligt.

Men sanningen är den att du visst kan hjälpa till! Du kan göra otrolig nytta för en medmänniska som behöver din hjälp. Och det fantastiska är att du också kommer att må bra av det! Forskning visar att vi mår bra av att göra goda gärningar.

I vårt land ägnar sig nästan varannan svensk åt ideellt arbete, eller frivilligt arbete som det också kallas för. Svenskarnas engagemang är större än någonsin! Vi vill uppmana dig att bli god man eller förvaltare och på så sätt göra en medmänniskas liv så mycket bättre.

För att passa för uppdraget behöver du vara intresserad av människor och ha kunskap om samhället och dess stödfunktioner. Det är viktigt att du har förmåga att sätta dig in i andra människors situation och att du har en människosyn som bygger på alla människors lika värde. Att du behärskar det svenska språket är också en förutsättning.

Du undrar kanske om det skulle passa dig att vara god man eller förvaltare? Läs gärna vidare för att se vad det innebär och om det skulle passa dig.

Vad gör man som god man och förvaltare?

Din huvudsakliga uppgift som god man eller förvaltare är att företräda huvudmannen. I båda uppdragen kan tre uppdragsdelar ingå. De är bevaka rätt, förvalta egendom och sörja för person. Tingsrätten beslutar om uppdragets omfattning och den beror på den enskildes hjälpbehov.

Läs mer om vad uppdraget som god man och förvaltare innebär:

Om godmanskap och förvaltarskap

Kontakt vid frågor

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen?

Använd följande e-post länk:
Rekryteringen

Hitta direkt

Om du vill anmäla intresse för att ta uppdrag för en anhörig eller bekant ska du istället läsa mer på följande länk

För anhöriga

Så här behandlar vi dina personuppgifter

Senast uppdaterad: 24 maj 2023